ביטול שבועה

שאלה:

שלום, נשבעתי לאקס שלי על איזה משהו והוא אמר לי תשבעי באמא שלך ונשבעתי ואז הוא אמר תשבעי שאם זה נכון יחזור לה המחלה ואמרתי כן נשבעת ואני מפחדת אני לא ידועת מה לעשות כי אני לא יודעת אם זה נכון או לא כי זה היה על משהו ממש ממזמן מה אני עושה אני ממש מפחדת?

תשובה:

את לא יכולה להזיק לאף אדם בשבועה שלך, אבל אם נשבעת לשקר זה אכן עוון.

צריך לדעת שבורא העולם מתעב לגמרי כל קשר של יחסים בין גבר לאשה שלא במסגרת נישואין ובשמירת טהרת המשפחה, מדובר בעוון חמור ויש להמנע ממנו מכל וכל.

בשורות טובות ושבת שלום.