קבלה בפה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
לפני מספר חודשים
קיבלתי על עצמי בפה לא להכין אוכל מהרגע שאפשר להתפלל ערבית כי הרבה פעמים הכנתי מהרגע שנהיה חשוך הייתי עושה כריך ויש דיין אחד שאמר שמותר לאכול לחם לפני ערבית בהנחה שקוראים קריאת שמע ושמים שעון מעורר להזכיר להתפלל ערבית
בהנחה שבזמן הזה חשבתי שמותר להתפלל ערבית (כלומר האיסור הוא משנהיה חשוך ולכך התכוונתי ולא חצי שעה לפני צאת הכוכבים האם זה הולך אחר הכוונה או מה שהתכוונתי

תשובה:

הקבלה חלה מזמן צאת הכוכבים שהוא זמן תפילת ערבית לכתחילה. אני רואה שי אצלך ריבוי נדרים, זה חמור מאוד ומועד לכשלון! אין לנדור בשום אופן!

בשורות טובות.