מחלל שבת יכול לשמש שליח ציבור בבית הכנסת?

שאלה:

האם אדם חילוני יכול לעמוד ולהתפלל כשליח ציבור

תשובה:

שלום רב

בדיעבד כשאין אפשרות אחרת, או שיש חשש שמא יגרם להם בושה או עלבון, ניתן להקל ולצרף יהודי מחלל שבת למנין לאמירת קדיש, אבל לא לתפילה! וכל שכן שאינו יכול לשמש שליח ציבור, שהרי הוא לכל הפחות ספק מומר…

מקורות:

ראה כאן, ומה שנתבאר שם בשם האגרות משה שלתפילה אינו מועיל אלא רק לקדיש.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני לא שומר שבת ומחלל שבת אבל כן שומר מצוות וקרוב לאבא שבשמיים רק לא שומר שבת.
    ואני יודע להיות שליח ציבור אני מכיר את ההלכות וכו.
    מותר לי לעלות שליח ציבור?
    ובמידה ואם עליתי ואני יודע שלא אשמור את השבת הבאה מה הדין?

  2. בודאי אסור לך לעבור לפני התיבה, מי שמחלל שבת בפרהסיה אינו מצטרף למנין. לכן, אנא, אתה יהודי מאמין! יודע שהתורה אמת וה' אלוקים אמת! אז אנא! למה?! שמור את השבת והיא תשמור עליך!! בהצלחה

  3. יהודים שמרו שבת בשואה במחנות המוות, תחת אימי האינקוזיציה, במצבים הכי קשים והיו גאים! תתנתק מהטלפון יום אחד ותראה שזה עושה לך רק טוב. לא לשכוח שלא באנו לעולם הזה בשביל טלפון, באנו לכאן כדי לשמור שבת ולנחול חיי העולם הבא!
    בכל מקרה לא מוותרים מתאמצים וכל התגברות בשבת זה כבר נצח!