שם והגדרת התפקיד בעבודה לא בדעתי

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה,
כתפקידי בחברה קטנה כאדריכל פרוייקט, החליט המעסיק להגדיר את התפקיד שלי אדריכל בכיר, כאשר לא בהסכמתי ואו בדעתי, וכמובן המשכורת גם לא בהתאם.
האם יש כאן גזל דעת הבריות?
המעסיק לא מוכן גם להתיחס אלי בפועל כבכיר אם זה במענקים או אפילו כיחס אישי.
אשמח לדעת חכם בנידון
תבורכו

תשובה:

שלום וברכה,

כלפי איסור גנבת דעת, יש לבחון את המציאות האם כדי להגדיר את העובד כאדריכל בכיר צריך תעודה מוסמכת של תעודת בכיר. אם אכן יש תעודה כדי להיות אדריכל בכיר או שצריך לימודים נוספים כדי להגיע לדרגה כזו, אסור להצהיר על כך אם האדריכל לא הגיע לדרגה הזו. ואם התעודה מתייחסת עבור אדריכל בכללות, והמושג אדריכל בכיר הוא רק לשווק את העובד, אין איסור.

מקורות:

דרכו של מוכר לשבח את המקח, ולכן אין איסור על אדם שמוכר את הדירה לספר שהדירה היא נוחה למגורים נוחה וכו'. האיסור נאמר כאשר מוסיף פרטים שלא שייכים במקח. למשל אדם שמוכר דירה בת שלושה חדרים ומספר שהיא ארבעה חדרים – או שמוסיף דברים שלא קיימים. כמו כן רופא שיש לו דרגה של ד"ר אסור לו להצהיר שיש לו דרגה של פרופסור, אם עדיין לא הוציא תעודה של פרופסור. אבל לספר על עצמו שהוא ד"ר טוב מאוד – מותר.