מחשבות כפירה טורדניות

שאלה:

שלום הרב. רציתי לדעת אם אדם קופצים לו בראש מחשבות כפירה איך יוכל להינצל מהן וגם שלא ישפיעו עליו כלל! אשמח לתשובה בדחיפות. מחילה על הטרחה.

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הכי טובה היא פשוט לא להכנס ללחץ… מחשבות כאלו הן לא רצוניות וגם לא מושכלות, שהרי בשכל אתה יודע הכל שיש אלוקים וכו', אלא זה נובע מלחץ מסויים ובעצם סוג של חרדה, שגורמת לך לחשוב דוקא מה שאתה לא רוצה, וככל שאתה נלחץ מזה יותר אתה חושב יותר, כמו ההוא שאמרו לו שמותר לו לחשוב על הכל חוץ מעל כבשה, זה בשום אופן אסור לו לחשוב, כמובן שחוץ מכבשה הוא לא חשב שום דבר… לכן פשוט תהיה רגוע, אל תתייחס למחשבות האלו והן יעלמו.

יום נעים ומוצלח.

הצטרף לדיון

תגובה 1