יחסי אישות בין גרושים כאשר הילד היה בבית

שאלה:

שלום הייתי עם גרושתי לאחר שהתגרשנו ולצערי הרב שכבנו.
הילד שלנו בן 5 היה בחדר ליד והדלת הייתה פתוחה של 2 החדרים רוב הזמן.
האם אנחנו צריכים גט?

תשובה:

שלום רב,

כנראה שאינכם צריכים גט. אחד מהכללים המצריכים גט לחומרא במקרה של יחסי אישות בין גרוש לגרושתו, הם שיהיה עדים על הייחוד, או שכולם רואים אותם חיים ביחד (שזה לדעת כמה מהראשונים כמו עדי ייחוד). אבל בסיטואציה הזו שיש להם ילד משותף שהיה בבית באותו הזמן, אז לא היה ייחוד. וא"כ אינכם צריכים גט. אבל אסור שהמצב יגיע לסיטואציה הזו, זה איסור גמור. בדיוק לשם כך קבעו חז"ל הרחקות בית גרוש לגרושתו. לא הקפדתם על ההרחקות ולכן הגעתם למצב הזה.

ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט ובבית שמואל שם