ידידות בין גבר נשוי לאישה גרושה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני אישה גרושה ולאחרונה אני בקשר ידידותי בלבד עם גבר נשוי,יש לנו הרבה תחומי עניין חלילה לא משהו מעבר. אני יודעת שהקשר הזה מפריע לאישתו רציתי לדעת האם אני עוברת על ההלכה כל שהיא.
בתודה

תשובה:

שלום רב,

כן. ברור שזה אסור. עלייך לחפש אישה שתמצאי איתה הרבה תחומי עניין משותפים, ואני בטוח שיש. הרבה דברים קורים לאחר קשר ידידותי בלבד! התחושה של אשתו ליגיטימית וטבעית לחלוטין. גם לך אם היתה חברה טובה משך שנים ארוכות, ובשלב מסויים אותה אחת היתה מוצאת חברה טובה ממך, זה היה מפריע לך. אז אצל בעל ואישה התחושה היא הרבה יותר קשה.. וזה עוד לפני המחשבות שמן הסתם מטרידות אותה, לאן הקשר הזה יוביל.. כלומר, אפילו אם יבוא נביא לומר לה שהקשר לא יוביל למשהו קשה יותר, זה מאד מאד מפריע לה, ולעניות דעתי מעבר לכך שאין אפוטרופוס לעריות שיוכל לשמור שהקשר יסתיים רק ב"ידידותי" ותחומי ענין משותפים. גם זה ממש בלתי אנושי לחדור לנבכי היחסים שבין איש לאשתו.