הבאת ילד משותף לעולם לאחר הגירושין

שאלה:

שלום
אני ובעלי בהליך גירושין ללא ילדים, אך מפאת גילנו המבוגר רוצים להמשיך בניסיונות להביא ילד משותף לעולם. בעלי חושש שיש איזו מניעה הלכתית להבאת ילד לעולם במסגרת שאינה נישואין. חושש שמה זה ייפגע בעתיד הילד. נשמח לעצת הרב בנושא

תשובה:

שלום רב,

זה לא יפגע בילד, אבל זה יפגע בכם. ראשית כי זה אסור! שנית, יתכן שתצטרכו להתגרש שנית, משום שאסור לקיים יחסי אישות לאחר הגירושין. לכן, הפתרון הוא לנסות להביא ילד לפני הגירושין ועד אז לדחות מעט את מועד הגירושין… כי אם יש לכם רצון להביא ילד במשותף, אני מאמין שהמצב לא קשה כ"כ ואפשר להמתין מעט עם הגירושין..