ברכה על גלידה בתוך סעודה

שאלה:

לכבוד הרב
שלום שמעתי שלא מברכים על גלידה בתוך סעודה כי אולי זה נחשב למשקה
אבל ברצוני לשאול לגבי גלידה שאני מכינה מפירות למשל מבננות וגם אם זה נמס זה לא יהפוך לנוזל אלא ישאר מוצק ויהפוך רק למחית ,
אז על גלידה מסוג כזה מה דינה? כן מברכים עליה בתוך סעודה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

העיקר להלכה שמברכים גלידה באמצע הסעודה, ולפי שגם אם דינה כמשקה היא לא מכלל הדברים הבאים מחמת הסעודה אלא באה לקינוח [הרי אפילו לגבי קפה וחלב יש שחייבו ברכה אלא שבזה המנהג להקל]. והמ חלוקת הנ"ל היא יותר לגבי שיעור ברכה אחרונה אם הוא כמשקה או כאוכל. ומכל מקום לגבי שני הנושאים האלו יש שכתבו חילוק זה שהזכרת, בין מיץ קפוא לבין גלידה העשויה ממחית או ביצים שגם אם תפשיר אינה נעשית משקה ממש. וכן חילק הגרב"צ אבא שאול בשו"ת אור לציון ועוד.

מקורות:

ראי כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב על התשובה
    קראתי גם בקישור שנתת ואכן היה מעניין ללמוד שאפילו גלידה עם ביצים שכן יכולה להנמס לגמרי ולהיות נוזל יש שמחשיבים אותה כאוכל ולא משקה
    בכל אופן עדין לא ברור לי מדוע הרב יצחק יוסף פוסק שגלידה בתוך הסעודה לא לברך
    (ככה שמעתי בשיעור וקראתי גם בילקוט יוסף אבל בספר הוא אכן כותב שלכתחילה עדיף בכלל לא לאכול גלידה בתוך הסעודה, אבל לבסוף פוסק שאם אכלו לא יברכו)
    האם הרב יוכל אולי להסביר לי את טעמו של הרב יצחק יוסף?
    תודה רבה