איך אני מונעת מהגרוש שלי להתחתן עם האישה שהוא בגד איתה?

שאלה:

שלום.
אני בהליכי גירושין אחרי שתפסתי את בעלי בוגד בי עם אישה נשואה. כיצד אפשר למנוע את נישואיהם אחרי שנתגרש כי הרי הם אסורים.

תשובה:

שלום רב,

אם אכן כדברייך אכן הם אסורים להינשא לעולם. אין לך הרבה מה לעשות מלבד להודיע לביה"ד על הבגידה עם פלונית, אל לא בטוח שזה יעזור משום שבדרך כלל הרישום למניעת הנישואים שלהם מתבצע כשצריך רק במעשה בית דין של האישה ולא של האיש. כלומר, אם בעלה של אותה אישה יודיע בביה"ד, יוכלו לרשום שהם מנועים להינשא על לבירור העובדות. או להודיע בעת רישום הנישואין שלהם לרבנות בה הם נרשמו, אבל זה קצת יותר מסובך שהרי לא תדעי היכן הם נרשמו ומתי, ולעקוב בעיתונים המביאים את רישום הנישואין זו השקעה מדי גדולה…