פדיון לאחר הפלה מוקדמת

שאלה:

אם לאישה הייתה הפלה בשבוע 9 אחר כך ילדה בן.
האם יש פדיון?
עד איזה שלב כן יש פדיון?
האם מותר לעשות פדיון בכל מקרה?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אחרי ארבעים יום כבר הפדיון הוא ללא ברכה, אבל כאן זה די גבולי, ראשית מורידים כמובן שבועיים… התאריך שהוראים אומרים הוא מווסת אחרון, ההריון בדרך כלל שבועיים אחר כך, הגענו לשבעה שבועות, גם כאן אם זה היה באמצע השבוע ה9 זה כבר קרוב לארבעים יום, ואם מדובר בהפלה טבעית, בדרך כלל העובר הפסיק להתפתח הרבה לפני ההפלה בפועל, ניתן לבדוק במסמכים מה כתוב לאיזה תאריך התפתחותו תואמת, ואם זה ברור פחות מארבעים יום, ניתן לסמוך ולעשות פדיון בברכה. בכל מקרה ודאי חובה לעשות פדיון, גם אם זה בלא ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    שתי שאלות – פדיון הבן בכל מקרה עושים? רק אם זה אחרי ארבעים יום עושים בלי ברכה?
    כמו בן, אם מוריגים שבועיים נשארנו עם שבעה שבועות שהם 49 יום בערך כך שבכל מקרה עברו 40 יום.
    העובר היה חי ביום ההפלה, נצפה דופק בבוקר ובצהריים כבר לא כך שההפלה אכן הייתה באותו יום.