חייל שמצהיר הצהרת שקר כדי לקבל שכר גבוה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש חייל שאני מכיר שחי עם הוריו שאיך שהוא עבד על הצבא שהוא חייל בודד ולוקח מהצבא כל חודש 3 אלף שקל בתור חייל לא קרבי שמרוויח 800 שקל אם לא היה מצהיר על זה
השאלה האם לפי ההלכה זה דבר מותר?
ובהנחה שזה נחשב גזל כמו שזה נשמע האם זה פשוט גזל שצריך להחזיר אותו או שזה נחשב כמו אחד שלא צריך לצדקה שהסוף שלו שיצטרך את זה שזה כמו שכתוב במסכת פאה.

תשובה:

שלום וברכה,

הצהרה שיקרית כדי לקבל שכר גבוה נחשב לאיסור גזל. ואין שום היתר לעשות זאת. כמו כן לשקר כדי לקבל מקופה של צדקה אסור ונחשב גזל, וחייב להשיב. ולא כתוב במשנה שלא צריך להשיב. אלא המשנה אומרת שסופו של דבר שאותו אדם ייענש ויצטרך לבריות.

בהצלחה.