הורדת שירים מיוטיוב

שאלה:

מועדים לשמחה,
לגבי הורדת שירים מיוטיוב-
1. האם מותר להוריד שירים מיוטיוב *כשהאומן עצמו* פרסם את השיר שלו ביוטיוב, יש לציין שהורדת השיר תעשה באמצעות אתר להורדה דרך יוטיוב..
סברא ששמעתי היא בשעה שהאומן מעלה את השיר ליוטיוב הוא מודע לכך שרוב האנשים יורידו את השיר..
2. לגבי שיר שנמצא זמן רב ביוטיוב ולא הועלה ע"י האומן המקורי אלא על ידי אדם זר,האם מותר להוריד אותו? אפשר לומר שהאומן התייאש הרי הוא יכול לחסום את השיר בהפרת זכויות יוצרים ולכן אפשר לומר שהוא מסכים שהשיר יהיה ביוטיוב..

תשובה:

שלום וברכה,

על שירים אין זכויות יוצרים, ולכן אדם שלא רכש את הדיסקים של השירים מותר לו להעתיק את השירים מחבר או מהאינטרנט, ובלבד שהעתקה לא תהיה לשימוש מסחרי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 39