בשר בין השיניים – המתנה שש שעות

שאלה:

הרב אם אכלתי לפני 6 שעות בשר וישלי רוטב בשפתיים שהייתבש סתם דוגמה ובטעות בלעתי את זה האם צריך לחכות עוד 6 שעות

תשובה:

שלום וברכה

תופעה זו שציינת אינה מצויה כלל כמובן, מה שכן דיברו הפוסקים, הוא על בשר שנתקע בין השיניים ויצא אחרי שעה שעתיים, אם צריך שוב לספור שש שעות משעת בליעת הבשר הזה, והמנהג להקל שלא צריך.

מקורות:

ראה ר”ן חולין לז ב מדפי הרי”ף, כמו כן נאמרו בזה כמה סברות, ראה ס’ הכשרות פרק י הערה עח בשם הגר”מ הלברשטאם שאין לבשר כזה משמעות, וראה מגילת ספר סי' פט שהבשר מתחיל להתעכל כבר כשהוא בין השיניים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי עוד להוסיף על זה דני ראיות שלא צריך המתנה
    א. רשי בעצמו כותב שבשר בין השיניים נחשב בשר רק לאכול ״עמו״ חלב אבל לאכול אחריו אין בעיא. ב. עיין. ר״ו ובריטב״א שכתבו שצריך קינוח אחרי שנבחרו והרי ע״י הקינוח הוא יוכל את. בשר ודו״ק .
    מכאן שבשר שבין השיניים אחרי שש שעות שיו לזה משמעות ובאמת כבר כתב בחי נפלאה שכך המנהג לג לחכות