חתם לבנייה לשכן בלא תנאי ועכשיו דורש בתנאים

שאלה:

יש לי הייתר בנייה חוקית לבצע בנייה של עמודים בחצר של שכן שגר מתחתי כדי לבנות חדר ומרפסות מעליו והשכן רוצה פיקדון מזומן של עשרות אלפי שקלים אצלו כדי שאם יהיה נזק בזמן הבנייה יוכל לקחת משם את הנזק בלי הסברים
ולי אין כסף מיותר ללוות לכך

האם מותר לו להפריע לי מלהתחיל מלבנות בגלל שלא אתן פקדון מזומן ,

שהרי גם חתם שאבנה ואז לא נתן כלל תנאים לפקדון שאבנה?

תודה ולהשמע

שבוע טוב וא גוט מועד

תשובה:

שלום וברכה,

אין סיבה שהשכן יוכל לחייב את הבונה שיתן לו פיקדון עבור נזקים שלא היו. וכדי לחייב את הבונה יש להתנות זאת בשעת מתן הסכמה לשכן, ואם כבר נתן ללא תנאים לא יוכל לדרוש זאת.

בהצלחה.