האם יכול להיות שהתורה תשתנה במשך הזמן?

שאלה:

שלום הרב פגשתי מישהו ברחוב ושאל אותי שאלה מוזרה מניין לומדים שהתורה לא תשתנה לעולם בשום אופן שיהיה ?

תשובה:

שלום וברכה

הדברים מפורשים בתורה בפרשת נביא שקר, שם כפי המבואר בגמרא אם נביא שהוחזק אצלנו כנביא אמיתי שנותן אותות ומופתים וכו', אומר לבטל דבר מהתורה, יש איסור תורה לשמוע עליו, וחלים לגביו כל דיני נביאי השקר. הרי שאף שהוחזק כנביא לגמרי, ויש לנו מצוה לשמוע נביאים, עצם היותו אומר דבר לבטל מצוה מהתורה זו ראיה שעכשיו קלקל דרכיו והוא שקרן. והשאלה הנשאלת היא, כיצד יתכן הדבר, אולי הקב"ה רוצה לשנות משהו בתורה לפי צרכי הזמן? אין דרך יותר טבעית מלשלוח לנו נביא שילמד אותנו על השינוי! ובהכרח, נכון מה שאומרים לנו חז"ל בי"ג עיקרי האמונה שזאת התורה לא תהיה מוחלפת לעולם, שום פרט שבה!

זה לעצם שאלתו.

אבל עוד חשוב לומר, הנושא הזה עדיין היה צריך חידוש בימי הנביאים, היום, איזו סיבה יש לחשוב שמשהו ישתנה?! כשבורא העולם נתן לנו תורה הוא ידע טוב טוב איך לעשות זאת בהר סיני באותות ומופתים בצורה הכי גלויה וברורה, האם על השינוי לא יוכל ללמד אותנו? רק רבנים רפורמים יודעים?!