שכח יעלה ויבוא בברכת המזון בסעודת יום טוב, ובנשים / שינוי מצב פלטה המחוברת לשעון שבת

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
א. פלטה לחימום אוכל עם מתג לכיבוי והדלקה המחוברת לשעון שבת, האם ניתן להזיז את המתג למצב דלוק בזמן שמבחינת שעון שבת הפלטה כבויה?
ב. האם יש חובה לאכול שתי סעודות בחג, נפק"מ אם שכח יעלה ויבא?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר לערוך שינוי כזה, ראה כאן בהרחבה.

אכן חובה לאכול שתי סעודות פת ביום טוב, ומי ששכח יעלה ויבוא חוזר, ראה שו"ע סי' קפח סעי' ז [לגבי נשים ידועים דברי רבי עקיבא איגר בתשובותיו סי' א ובהשמטות שאינן חייבות בשמחה ואינן חוזרות מחמת שכחת יעלה ויבוא. אמנם, הפתחי תשובה בסי’ קפח ס”ק ו חולק עליו וסובר שגם נשים חייבות בסעודת יום טוב כמו אנשים, והמנהג בזה לדינא כדעת רעק”א].