לא תתורו אחרי לבבכם – איך ניתן ללמוד שיר השירים?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש בגמרא ובכללי בשיר השירים לפעמים מונחים שאינם צנועים בדיוק לפי ההלכה אם משהוא היה אומר אותם בשיחה סתמית
לא הבנתי איך זה מסתדר עם מה שכתוב בתורה ולא תתורו אחרי לבבכם האם זה לא נחשב עבירה באופן מסויים כשקוראים מזה או שחושבים בנושאים הללו

תשובה:

שלום וברכה

כל שיר השירים הוא משל כמובן לקשר בין עם ישראל לבורא העולם ולתורה, אלו משלים גבוהים מאוד, שכן כל יחס ההשפעות הבאות מלמעלה למטה הם תמיד במשל של זיווגים, ואם מבינים זאת ומתרגלים לתפיסה הזו אין כל חשש הרהור עבירה, ככלל לא שמעתי על אדם לימוד התורה גרם לו לירידה רוחנית, רק צריך להבין את הדברים בצורה הנכונה והראויה.

חורף טוב ובריא!