יין פוטר משקים שלא היו לפניו בשעת הברכה?

שאלה:

אם ברכתי פרי הגפן ושתיתי יין. לאחר ששתיתי החלטתי שאני לא רוצה יותר לשתות מהיין. לפני שעשיתי ברכה אחרונה על היין החלטתי שאני רוצה לשתות משקה קר. האם צריך לברך שהכל על המשקה שלא היה על השולחן בעת הברכה כיוון שהחלטתי שאני לא רוצה לשתות יותר מהיין?

תשובה:

לכאורה זו ממש המחלוקת שהביא המשנה ברורה בסי' קעד ס"ק ג, ונראה שהמנהג להקל שלא לברך אפילו שלא היו לפניו על השלחן, ואף שכל כוונתו לשתות רק את כוס היין הראשונה ואינו מתכוין לשתות ממנו עוד. אבל כמובן לכתחילה אין להכנס לספקוטת ויש להביא את השתייה לשולחן לפני ברכת היין.

חג שמח.