האם מותר להכניס נעלים לסוכה?

שאלה:

שלום לרבנים אם סוכה תשבו כעין תדורו למה אסור להוריד שם נעלים וכן מים אחרונים הרי כל זה אני עושה בבית? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כך כתב בערוך השולחן סי' תרלט סעי' ד': "לא יעשה שום תשמיש בזוי בסוכה כדי שלא יהיו מצות בזויות עליו ולכן בלילה לא ישתין בכלי בסוכה וכן ליטול לנטילת ידים טוב שיטלם חוץ לסוכה אך נטילת ידים שחרית שהיא סמוך למיטתו בהכרח ליטלם בסוכה ותיכף ומיד יטול הכלי מהסוכה וכן ליתן מנעלים בסוכה אינו לכבוד ורק בלילה כשחולץ מנעליו בהכרח להניחם על הקרקע אצל מיטתו אבל שארי מנעלים לא יכניס להסוכה והאתרוג והלולב מצוה שיעמדו בסוכה אף אם הלולב עומד בכלי במים וכן הבגדים שפושט אם אינם מכוכדים לא יניחם בסוכה ומקלו שהולך עמו אם אינו מקל מכובד לא יעמידנו בסוכה כללו של דבר כל דבר שלא היה משהה בביתו בהחדר הנאה שבו לא ישהה דבר זה בהסוכה וא"א לבאר כל הפרטים".

שים לב לסיום דבריו: כללו של דבר כל דבר שלא היה משהה בביתו בהחדר הנראה שבו אל ישהה דבר זה בסוכה. כלומר, לדעתו זה המדד. אין זה סותר כלל את המושג תשבו כעין תדורו, משום שגם בבית יש חדרים מכובדים יותר ויש פחות. לכן דבריו הרמ"א בסעי' א' שלא יעשה בסוכה נאמרו גם על תשמישים שאדם נוהג לעשות בביתו.

לכן, אם אתה סבור שהיום נעלים בצד בסלון זה סביר, אז גם בסוכה של בסדר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא קראתי את כל התשובה
    אבל נראה לי עם כל הכבוד
    גם מה שנהוג בבית אבל מצב סוכה הוא קצת שונה משום קדושת הסוכה עוד לפני כעין תדורו ולכן חובה קצת ההתנהגות עדינה כלפיה
    אפילו שאנחנו בונים סוכה כחוייה בכל אופן היא כמו מקדש קטן ונעליים לא נשמע מתאים לאיחסון אצלה
    עם כל הכבוד