מחבת פרווה שניתז עליה חלב רותח

שאלה:

חלב רותח נגע במחבת פרווה וניגבתי ישר את ה2 טיפות חלב זה הופך את המחבת לחלבית?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, כדי שהמחבת תחשב פרווה יש לערוך לה הגעלה, ראי כאן בהרחבה. בדיעבד, כיון שהמחבת היתה קרה ותתאה גבר, מספיק לערות עליה מים רותחים מקומקום מבחוץ במקום נגיעת הטיפות.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה היה ככה. חיממתי חלב בסיר ואז שהוא היה ממש רותח אז ניתז ממש כמה טיפות למחבת הפרווה וזה לא נגע באוכל שהיה במחבת ומה שטוגן במחבת אכלתי אותו בסעודה בשרית אני מקווה שזה לא בעיה של בשר וחלב.
    הסיר והמחבת היו רותחים וניגבתי מייד עם טישו אתה הטיפות חלב

  2. ראי בקישור שציינתי לך שלכתחילה אם לא היה פי שישים במאכל שבמחבת לא היה טוב לאכול אותו בארוחה הבשרית אף שיש שהקלו בזה.