שימוש במכשיר אינהלציה חשמלית בשבת

שאלה:

מועדים לשמחה,
אני חולה אסטמה ושבוע זה מצבי החמיר ויש לי קשיי נשימה מרובים עד כדי מחנק.
הרופא נתן לי לבצע אינהלציה 4 פעמים ביום.
בקרבת בני המשפחה טוענים שיש בזה חילול שבת אם אני מפעיל את המכשיר ואני טוען שזה רק יחמיר את מצבי אם לא.
מה דעתכם ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי לרפואה שלמה.

לעצם הענין, יש שעוני שבת ששמים בשקע ואיליהם מחברים את המכשיר, ואתה מתכנן זאת כך שהמכשיר יתחיל לפעול מעצמו בשעה מסויימת ואז תוכל להשתמש בו. כמובן המכשיר הוא מוקצה, אבל לצורך חולי כזה שעשוי להחמיר יש להקל באופן זה וככל כלי שמלאכתו לאיסור שמותר להשתמש לצורך גופו, אבל חלילה סתם להפעילו בשבת, זה מותר רק אם מצבך מוגדר פיקוח נפש, מה שבהחלט יכול להווצר אבל אני מבין ממך שזה ממש לא המצב עכשיו.