נשים בדין לכם בלולב

שאלה:

האם המנהג המקובל הוא להקנות את ארבעת המינים לאשה ביו"ט ראשון בפוסקים כמעט לא מוזכר, ולא עוררו על ענין זה, מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

משום שאשה מעיקר הדין פטורה ממצות לולב. אבל ברור שאם היא רוצה לקיים מצוה זו, היא חייבת לקיימה ככל פרטיה, רק לגבי קטן הקלו שאין דין לכם לפי חלק מהראשונים וכן פסק המשנה ברורה, משום שזה אינו נצרך כשהחיוב הוא דין חינוך, אבל מי שבא לקיים את גוף המצוה ודאי לא יוכל לותר על פרט זה המפורש בפסוק.