הנחת מאכל חלבי על צלחת חרסינה בשרית

שאלה:

שלום וברכה,
1. הוכנס בטעות תרבד בשרי (העשוי מגומי עמיד לחום) וכן תרבד העשוי ממתכת לסיר חלבי לא בן יומו שטוגן פה מאכל פרווה (צ'יפס בשמן עמוק).
מה דין הסיר? מה דין התרבדים?
2. הונח על צלחת חרסינה בשרית פיצה חלבית רותחת (שהיד סולדת בה) ואם זה משנה אז רק מהצד שבו הבצק (שהוא פרווה) נחשף לצלחת כי הגבינה למעלה. מה דין הצלחת?
תודה מראש! וישר כוח על האתר המדהים!

תשובה:

שלום וברכה,

לא הוסבר האם התרוודים גם אינם בני יומם או לא, כאשר הכל אינו בן יומו הכל מותר, כאשר התרוודים בני יומם, הסיר טעון הכשרה אבל הם בסדר כי הסיר אינו בן יומו. ראה כאן פרטי הדינים בזה.

אם הפיצה היתה רותחת אין הכשרה לצלחת.