מקרר המתאים לשבת

שאלה:

מועדים לשמחה, ברצוני לרכוש מקרר מהדגמים המודרניים רציתי לדעת מה עליי לברר מבחינה הלכתית שיתאים לשבת, האם מספיק שיהיה לחצן שיבטל את הדלקת המנורה או שצריך שתהיה חותמת של וועד כשרות מהדרין?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לרכוש מקרר חדש עם אישור של המכון הטכנולוגי להלכה או באישור של משמרת השבת. מקרר שאינו מאושר ע"י הגופים הללו הוא בעייתי מצד ההלכה, ולא יועיל לחצן שיבטל את הדלקת האור, יש הרבה מאוד חיישנים נוספים שמופעלים בכל פתיחה וסגירה של המקרר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה לגבי מקררים עם אישור מכון צומת וכאלה עם אישור בד'ץ עדה חרדית?

    שמעתי מאחד הקונים שקנה מקרר מהדרין שדוקא בשבת אינו מקרר כמו שצריך בגלל הפיקוד שבת והאוכל מתקלקל? אז איך אפשר לדעת אם המקרר גם כשר וגם איכותי?

  2. במכון צומ"ת משתמשים בהיתרי גרמא ששנויים במחלוקת בין הפוסקים, אינני יכול להביע דעה על התקן זה או אחר כיון שאינני בקי באופן בו הם פועלים, אבל יש להתייעץ עם המכון הטכנולוגי להלכה על שתי הנקודות, ההלכתית והטכנית גם יחד.