למכור את המציאה כשלא איתר את הבעלים

שאלה:

שלום לרב .
מצאתי שרשרת זהב + תליון הכרזתי ועבר חודש ולא דרשו את האבידה האם אפשר למכור את האבידה וכאשר יבוא בעל האבידה לשלם את שווי האבידה? מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

אם המציאה הוא תכשיט ייחודי – עתיק או עיצוב מיוחד – והבעלים יקפידו עליו דוקא, אסור למכור את המציאה. אם המציאה הוא דבר שניתן למצוא אחר בשוק, יכול המוצא למכור את המציאה וכשיגיעו הבעלים יתן לו את הכסף.

מועדים לשמחה.