כתיבת חשבונות בחול המועד

שאלה:

שלום! האם ניתן לעשות סדר בחשבונות הבנק בחול המועד, כאשר לצורך העניין משתמשים אך ורק בכתיבה במחשב?תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין להקל בכתיבה במחשב אלא לצורך המועד בלבד, אף שהוא מעשה הדיוט ואין לזה דין כתיבה, וככל מלאכת הדיוט המותרת לצורך המועד בלבד.

מקורות:

על כך שהכתיבה במחשב אינה מחשבת כתיבה ממש, ראה שו”ת באר משה ח”ז סי’ ל”ט, שבט הקהתי חלק א’ סי’ קס”ט, שמירת שבת כהלכתה פרק ס”ו סעיף נ”ה, וכן בספר מבקשי תורה (ספר הזכרון לגרש”ז על חול המועד עמוד תעג) הביא בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל שמותר לכתוב הודעות באיתורן ואין זה נחשב כתיבה אף שמופיעים מילים על המסך, ומה שהביא שם בהערה רי”א שבכתיבה על הדיסק יש בזה משום בונה, כיון שלפני שהיה כתוב בו נתונים לא היה לו כל ערך וכעת נבנה הדיסק, אין כוונתו לדיסקים שבימינו שיש להם ערך תמיד ויש בהם חומר רב, רק מוסיף עליהם חומר בחול המועד ובזה אינו בונה דבר ורק משנה את האותות האלקטרוניים.