האם הנהג יכול למחול על תשלום?

שאלה:

מועדים לשמחה לכבוד הרבנים!
א. האם לנהג האוטובוס יש סמכות לוותר לנוסע על תשלום? כי אתמול עליתי על אטובוס ונאמר לי שיש חוק חדש שאין אפשרות להטעין "חופשי יומי" אצל הנהג אלא רק במכונות האוטומטיות, ואני רציתי דווקא חופשי יומי (כדי לא לבזבז יותר מידי) אזי בשלב מסויים הנהג אמר "טוב תעלה ולא צריך לשלם". האם מועיל?

ב.אם חברה מסויימת מציעה "שבוע ניסיון חינם" במוצר שלהם(תוכנות,עיתונים וכו') האם מותר לי להינות מזה אעפ"י שכמעט ודאי שלא המשיך מעבר לימי ניסיון?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. לנהג אין סמכות על מחילה על נסיעה, ולכן אתה צריך לשלם על היומית אח"כ.
  2. מותר לקבל שבוע חינם למרות שבדעתך לא להמשיך, החברה מודעת לכך ומשתלם להם הדבר, היות ויש אנשים שבוחרים לנסות האם כדאי. וגם מתוך האנשים שלא מעוניינים להמשיך יש שבסוף משתכנעים.

מועדים לשמחה.