סכך מועט בסוכה

שאלה:

אם יש בסוכה שלי יותר אור מהצל של הסכך האם זה בעיה ? ואם כן , אפשר לשים שמיכה או משהו על הסכך ?

תשובה:

הסכך עצמו צריך להיות צילתו מרובה מחמתו, אבל אם הסכך רק על מיעוט הסוכה ויש יותר שמש מצל [ההגדרה בזה קשה, כי לפעמים גם כשיש רוב ההשפעה של השמש יותר מורגשת אבל באמת יש רוב וזה כשר] הרי היא פסולה. אסור לשים שמיכה על הסכך בשום מצב, בין אם יש מספיק סכך בין אם לאו, השמיכה פסולה לסיכוך ופוסלת את הסוכה.

מועדים לשמחה.