תיקון תספורת/גילוח בחול המועד

שאלה:

שלום לרב,

סיפרתי את עצמי בערב חג, ולצערי התספורת יצאה לי קצת… האם אפשר לסדר את התספורת/גילוח שיראה יותר אסטתי ומסודר.
תודה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב,

אסור. בדיוק לשם כך גזרו חז"ל שאסור להסתפר בחול המועד כדי שבחג הבא תדאג שהתספורת לפני החג תצא קצת יותר ראויה…

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. נכון, אך במקרה הזה, זה אחרת.
    אני תמיד מספר את עצמי, והכל מעולה.
    במקרה הפעם יצאה לי "פאשלה" וחשבתי לעצמי שאין מה לעשות יותר, ועשיתי כל מה שאני יכול בכדי שזה יראה נורמלי.
    עכשיו, לאחר מכן, מישהו שמבין קצת יותר ממני, אמר לי שיש לו דרך לעזור לי לסדר את התספורת שתראה יותר טוב – מהטוב המקסימלי שאני חשבתי שנמצא במצב בו הגעתי.
    זה לא שזילזתי בחג, סיפרתי את עצמי, ועכשיו אני כואב על מה שיצא ורוצה לתקן.
    אלא אני עושה זאת כל הזמן, לבד. לפני החג עשיתי כל מה שאפשר. ובחג יתברר שאפשר לסדר את זה עוד טיפה.
    (בשביל להסביר יותר, מדובר על להעביר את אותו רמת גובה שערות הזקן – גם בעוד מקומות – כמו בשפם/סנטר וכו' – ולא מדובר על עשייה של משהו חדש)

  2. אם המראה מגונה ואתה בוש ומצטער במראה הזה, תוכל בשעת הדחק להקל כדעת הנודע ביהודה קמא או"י יג לגבי מי שגילח בערב הרגל, אף שרוב רובם של הפוסקים חלקו עליו. בהצלחה.

  3. גזרו חז”ל שאסור להסתפר בחול המועד כדי שלא יכנס "מנוול" לחג
    ואחרוני האחרונים פסקו שאותו הדין לגבי גילוח.
    אם כך מה לגבי חג שני? הרי אין דין תספורת כדין גילוח לענין זה.

  4. שלום וברכה
    אם כך יוצא שמי שהתגלח לפני חג ראשון כדי לא להיכנס “מנוול” לחג ראשון
    יכנס “מנוול” לחג שני (שביעי של פסח או שמח"ת).
    האם ישנה פרשנות שונה לכוונת חז"ל (כדעת הנודע ביהודה)? האם יש מקום להקל בערב חג שני?

    שאלה שניה, לענין גילוח שו"ע תלקא :"אין מגלחין במועד אפילו אם גילח קודם מועד"
    לאיזה גילוח הכוונה? הרי גילוח בתער אסור ממילא.
    שו"ע מבחין בין גילוח לתספורת הבחנה ברורה. לגבי ספירת העומר שו"ע כותב "נהגו שלא להסתפר".

    תודה
    חג שמח.

  5. אין להקל בשום אופן בגילוח בחול המועד כבר הכריעו גדולי הפסוקים לדורותיהם וכך מנהג כל קהבל יראי ה'.
    השו"ע לא הכיר כלל מושג של גילוח זקן בגברים, כך שלדייק לשונו כך זה חסר טעם. אכן נקט לשונות מתחלפים אבל אין הבדל הלכתי, ההבדל הזה הוא רק בעברית המודרנית לא בזמן השו"ע…