לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון רכב בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה
אני רוצה לתקן את הרכב בחול המועד מותר/אסור?

תשובה:

שלום רב,

יש שהורו שתיקון רכב בחול המועד אסור, שהרי זה מלאכת אומן שנאסר בחול המועד. וגם מה שהותר לצורך המועד זה רק כאשר לא היתה אפשרות לתקן לפני המועד. ראה שו"ע סי' תקלו סעי' א'. אבל אם התקלקל בחג עצמו וזה צורך המועד שיוכל לטייל וכדומה, יש שהתירו, והמיקל יש לו על מי לסמוך, אבל המנהג להחמיר בזה למעט מקרים של דבר האבד, שהרכב תקוע באמצע הדרך ועלול להגנב או להנזק יותר אם ישאר שם.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ תקלו סעי’ א’ ובמשנה ברורה ס”ק ג’ שלצורך המועד מותר גם מעשי אומן. וראה עוד בשו”ת אבני ישפה או”ח יו”ד סי’ קז, ולעומתו חול המועד כהלכתו עמ' רסו.