שתייה באמצע אכילת שיעור כביצה מזונות בסוכה

שאלה:

שלום
ידועה ההלכה שאם אדם נמצא בסעודה אסור לו לאכול כלום מחוץ לסוכה. האם זה נכון בשאר דברים המצריכים סוכה? לדוגמא אם אדם אוכל יותר מכביצה מזונות שזה מחייב סוכה, ורוצה לשתות מים, גם אסור לו לשתות את המים מחוץ לסוכה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אדם שקבע סעודה על מזונות ואוכל יותר מכביצה, לכאורה הדין הוא זהה לגבי שתיית מים כפי שכתב בשער הציון סי' תרלט ס"ק כט. כלומר, שיש מקום להסתפק האם זה נחשב חלק מאותה קביעות סעודה. יתכן שאם מדובר רק על יוצר מכביצה ללא קביעות סעודה שכתב המשנה ברורה שם ס"ק טו שהאחרונים כתבו להחמיר בזה אבל ודאי שלא לברך לישב בסוכה מחמת הספק, אפשר שלגבי שתיית מים באמצע אין זה מחייב בסוכה, משום שאין כאן קביעות ממש. ואולי גם אפשר להתייחס לזה כס"ס, ויש יותר סיבה להקל.