שינת עראי חוץ לסוכה

שאלה:

בסד
שלום כבוד הרב
מדוע ההלכה החמירה בשינה מחוץ לסוכה יותר מהאוכל ?
למה השינה יותר חמורה מחוץ לסוכה מאשר האוכל מה יש בשינה שזה חמור מאוד

תשובה:

אין יותר חומרא בשינה מבאכילה, ההגדרה היא אחת, קבע מחוץ לסוכה אסור ועראי מותר, וכיון שהמגורים בסוכה הם כמו אלו בבית,הואיל וגם בכל ימי השנה אדם אוכל עראי חוץ לביתו מותר לאכול עראי, וכיון שאדם אינו ישן עראי חוץ לביתו, כל שינה נחשבת קבע.

וראה עוד כאן לגבי שינה באוטובוס שגם בשאר ימי השינה מצויה. ולהלכה נהגו להחמיר.

חג שמח.