סוכה ששיעור הסכך הכשר בה מצומצם מאוד

שאלה:

שלום הרב,
שתי שאלות:
א. כ- 52% משטח הסוכה הוא סכך כשר. 22% סכך פסול והשאר 26% אויר בין הקנים בסכך.(הסכך תופס 78% משטח הסוכה, אבל אם מנקים את האויר, בפועל הקנים מכסים רק 52%.)
האם אפשר לסמוך על על כך שהסוכה כשרה ברוב של 2%?
את המדידות חישבתי לפי שטח הסכך למעלה, ולא לפי שטח הצל שנוצר בפועל למטה.
נ. ב: אין באפשרותי להוסיף ולהרבות סכך, הסוכה לא שלי.

ב. ראיתי באחד הספרים שכתב שכאשר יש גג מעל הסוכה מן הצד, צריך קודם לסכך מן הצד כדי להקדים דופן עקומה לסכך, מדין תעשה ולא מן העשוי. אבל בדיעבד שסיכך באמצע ואח"כ מן הצד הסוכה כשרה לדעת הפוסקים שמקילים בהקדמת הדפנות לסכך. וכך מקילים מעיקר הדין הספרדים בשעת הדחק.
שאלתי היא- מה הדין לדעת הפוסקים המקילים הנ"ל אם אני מסכך מן הצד וגם בו זמנית באמצע, כגון שאני מגלגל סכך לנצח על גבי כל הסוכה כאחת. דהיינו שבאותו הרגע שנוצרה הדופן נוצר גם הסכך. ולא שנוצרה הדופן ורק לאחר מכן הסכך-בשני שלבים.
אודה לתשובתך המהירה, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם המדידה של מדוייקת, והפיזור הוא מוחלט ואין בשום מקום אויר או סכך פסול בשיעור הפוסל היא כשרה, אבל בשיעור כל כך מצומצם הייתי עושה כן מאמץ להוסיף משהו גם אם זה לא שלך, אולי לא דייקת.

ב. זה בסדר.