לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התנהגות לא ראויה על פי הלכה מצד הבעל

שאלה:

שלום וברכה.
בעלי הוא אדם עצמאי ומתעסק בתחום הבריכות שחייה(דבר שבפני עצמו הוא חשוף לכל מיני מראות עיניים לא טובים).
קיימת לקוחה מסויימת ששולחת לבעלי כל מיני הודעות שבעייני לא מוצאות חן בכלל.
הודעות מחמיאות על המראה של בעלי.
ותרשו לי לתת דוגמא:
בוקר טוב לאדם הכי חתיך.
מאמי מתי אתה באזור תבוא לקפה ועוגה.
אני האדם הכי פרמיטיבי בעניין הנישואין כמו שאני לעולם לא ירשה לעצמי לשלוח הודעות כאלה לשום דבר ויתרה מזאת בטח ובטח לא לשבת איתו בייחידות על קפה ועוגה ככה גם אני לא מרשה לו.
דעתי היא אתה בא מבצע את העבודה שלך בלבד כל תיקון שהוא והולך ללא שום הזדמנות ליישיבות אינטימיות.
מעבר לזה גם בעלי שולח לה הודעות שאני זועמת עליהם הודעות שהועברו לו במדיה ותמונות עם מסרים מיניים אותו זה מצחיק אותי לא.
אני בטוחה שעוד המון נשים לא יסכימו עם זה כמוני ויראו בכך איסור חמור.
כאשר אני באה להוכיח את בעלי ונורא כועסת הוא עוד מחמיר ומוסיף ופוגע בי(שגם כך אני כבר פגועה) "שאני צריכה טיפול".
ואף מוסיף בואי נלך לכל יועץ זוגי ורבנים שיגידו לך שזה מותר.
לא מאמינה שרב יסכים לזה כמו שאותו הרב לא יסכים לאישתו לעשות כך.
גם אני עובדת בבית ספר שיש שם מאמני ספורט מורים מדריכי חוגים ועוד….
אז מה אני יזמין מורים ומדריכים אליי לכיתה לקפה ועוגה באינטימיות רק אנחנו וזה בסדר?זה יתקבל על הדעת?
חד משמעית לא!!!!!!!
חוץ משלום ובוקר טוב מנומס בשטח בית הספר כלום.
אמרתי לבעלי אני נאמנה לו יותר מכל דבר בעולם ומצפה שכך גם הוא יתנהג.
מעבר לזה הוא העלים את הניוד שלו,איים לשנות את הקוד בנייד(משהו שמי שיש לו מה להסתיר יעשה) בזמן שאצלי הכל גלוי וידוע.
אנו מתנהלים באורך דתי.
אני ממש כועסת על זה.
את התשובה אני יודעת אני אולי תמימה אבל לא טיפשה כמו שבעלי חושב.
על תשובתכם המהירה אודה

תשובה:

קראתי בצער ובכאב על מעשיו הלא ראויים של בעלך, לדעתי חובתך ליטול את הכפפה שהושיט לך! תפנו ליעוץ רבני וזוגי אבל אמיתי, של יהודי תלמיד חכם, והוא יוכיח אותו על פניו. אין ספק שיש כאן צורך ביעוץ מקצועי. הדרך של המריבה לא תוביל לשום מקום, רק דיבור בנחת שהדבר הזה פוגע וגם אסור חד משמעי על פי ההלכה.

חג שמח ובשורות טובות.