קניין לקטן בארבעת המינים בחג

שאלה:

בס"ד,
אדם שהתכוון לקנות לבנו הקטן בן ה-6 ארבעת המינים , ולא הספיק לקנות לפני החג, ובטעות הקנה לבנו את ארבעת המינים ביום החג לפני שהאבא בעצמו יצא ידי חובה , ט"ו תשרי , ע"מ שיצא ידי חובה , וקי"ל שקטן קונה ואינו מקנה ,
האם יוכל לפייס את הקטן בדברים יקרי ערך בעבורו כמו שוקולדים יקרים או טלית , כעין המבואר בגמ' ( גיטין דף מ' סע"א ) ההוא עבדא דבי תרי ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות שהקטן יקנה, אין לו דעת להקנות, ולא יועיל המתנות והשכנועים. בגמרא בגיטין יש סיבה מיוחדת מדוע יועיל שהקטן מקנה, וי"א שהאפוטרופוס הוא המקנה, ראה רש"י ותוספות שם.

בהצלחה וחג שמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רלה.