לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מאבטח במשמרת לילה שיושן חלק מהלילה

שאלה:

היי שלום הרב

אני סטודנט ועובד באבטחה מכיוון שזה קשה מבחינת השינה אז אני ישן בעבודה ממשמרת של 12 שעות אני ישן 5 או 6 שעות מכיוון שזה גזל שלחתי הודעתי למפקח בהודעה שאני ישן
אחרי שנה שאני עובד שם התעוררה בי מחשבה שזה לא בסדר כי אומנם המפקח יודע אבל הוא לא משלם לי את המשכורת כמובן שזה לא החברה שלו

רציתי לדעת האם אני יכול להמשיך לעבוד שם כי מצד אחד הוא המנהל ובעל הבית סמך עליו שיעשה את העבודה ואם הוא מסכים שאני יישן זה גם דעת בעל הבית ומצד שני אולי בעל החברה לא מסכים למנהל לתת אישור לישון וזה מעבר לסמכות שלו
שאלתי האם מותר לי להמשיך לישון ?
יש לציין שכניראה בעל הבית יודע שחלק מהעובדים
כי זה ממש קשה להיות ער במשך כמה לילות רצוף

וכן מה לעניין הכסף שקיבלתי האם אני צריך להחזיר אותו ?
בנוסף הייתה תקופה שגם המנהל לא ידע האם אני צריך להחזיר את הכסף על אותה תקופה ?

תשובה:

שלום וברכה,

המפקח הוא האחראי על העבודות של העובדים, ולכן בסמכותו להחליט החלטות שונות. כמובן שהחלטות חריגות אין באפשרותו להחליט, אבל השאלה שלך של שינה וכו' בהחלט נראה שהמפקח אחראי על כך, ולכן ניתן להסתמך עליו. [אמנם חמש או שש שעות שינה אולי נחשב לשאלה חריגה, צריך לשאול את המפקח מדוע מסכים שינה של כ"כ הרבה שעות, אולי שומר שיושן במקום גם מספיק להם]. הסכמת המפקח מועיל גם רטרואקטיבית.

בהצלחה וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה

    המפקח מסכים כי אין לו ברירה הוא לא מוצא עובד שיסכים לעבוד 12 שעות במקום שאני עובד ולכן הוא משאיר אותי אני מצידי אמרתי לו שאני לא יכול להיות ער לילה שלם כי אני לומד עד 5 בערב כול יום אני לומד לפני העבודה וגם אחרי
    אני ממש רוצה לעבור למקום של 8 שעות ביקשתי ממנו כבר כמה פעמים
    השאלה האם זה בסדר כי זה בלית ברירה מצידו הוא חייב שם מישהו
    לדעתי אם ישאלו את המנהל הוא יגיד שאני ילך ומצידו שהמפקח יבוא לשמור
    וכן יש שם מנהלי אבטחה מטעם המקום ולא מטעם חברת האבטחה שלא יודעים שישנים
    יש שם אנשים שעובדים 8 שנים שישנים כול לילה ואפילו האחראי משמרת פעם כתב בקבוצת ווצאפ ( שהמפקח בקבוצה )
    שזה לא לעניין לישון יותר מ 5 וחצי בבוקר
    ( אנחנו ישנים ב12 בערך מה שאומר שזה 5 וחצי שעות )

  2. אני לא מבין איזה תועלת יש במאבטחים ישנים, אבל אם כולם כך עושים במקום, אולי יש תועלת באבטחה כזו, ולכן יש להקל.