חרטה על הבטחת מתנה לחברו

שאלה:

האם מי שמבטיח לחברו לתת לו מתנה יכול לבטל את זה על ידי בקשת מחילה והתרת נדרים

תשובה:

שלום וברכה,

אדם המטיח לתת לחברו מתנה, אם הוא מתנה מועטת, חייב לעמוד בדיבורו כיון שחברו סמך על דבריו שייתן לו. וכשרוצה להיפטר צריך את מחילת חברו. ואם הבטיח מתנה מרובה, לא חייב לתת כיון שבמתנה מרובה אין סמיכות דעת שייתן.

ואם הבטיח לחברו העני, חייב לתת גם במתנה מרובה, שהדיבור יש בו משום נדר. ובמקרה כזה יועיל התרה או מחילת העני.

בהצלחה וחג שמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רד