תפילה על חולה עד מתי?

שאלה:

מהי ההגדרה של חולה שצריך להתפלל עליו? האם רק מי שנתון בסכנת חיים?
נכדי נפצעו לפני כשנה וחצי בתאונה והיו בסכנת חיים. בחסדי ה' הם יצאו מזה והיום הם מתפקדים יפה. אך עדיין הם בעלי נכות מסוימת, עוברים מידי פעם טיפולים ולוקחים תרופות. האם עדיין צריך להתפלל עליהם? עד מתי?
בכבוד
רבקה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה: מה הכוונה "צריך להתפלל"? התפילה היא זו המועילה, רק בזכות התפילה והשגחת ה' עלינו הטיפולים מועילים… לכן יש להרבות בתפילה תמיד על כל פרט, וכסבתא זו המתנה הטובה ביותר שאת יכולה לתת לנכדים הבריאים ושאינם בריאים, שיצליחו בלימודיהם ושתתמיד בריאותם, ושיהיו יראי שמים, ושתהיה להם אריכות ימים, וזיווגים הגונים בעיתו ובזמנו וכו' וכו', כל יום תקדישי תפילות על הנכדים, זה הכי טוב בעולם.

על כל דבר בחיים מתפללים, להצליח במבחן, ושהחג הקרוב יהיה יפה ומרומם ועוד ועוד…

רוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנשים בסביבה ומכרים שואלים אותי האם להמשיך להתפלל על הנכדים שלי. מאז התאונה הם גם נמצאים ברשימת החולים של נשים שאומרות תהילים. ורוצים לדעת אם עדיין להזכיר אותם.