ערבות משותפות לבני הקהילה – האם מותר למוכרם?

שאלה:

שלום הרב, האם אני יכול לתלוש מעץ ערבות (שמשמש את הקהילה שלי) הרבה ערבות ולמכרן? או שזה נחשב גזל כי זה גם שלהם?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם זה עץ משותף לכולם, אזי כולם רוצים להשתמש, וכאשר אתה לוקח כמות רבה למכור, אנשים ישארו בלי ערבות ויזדקקו לקנות, וזה ודאי אין רשות, העצה היא לבקש רשות מהגבאים או מי שמנהל את הענינים אצלכם ומוסמך לכך, והוא ידע מה אפשר ומה לא.

חג שמח.