סיכוך במחצלת העשויה לגג

שאלה:

אני בונה סוכה בתאילנד. האם מותר להשתמש עם מחצלות שהגויים מכינים כדי לכסות את הגגות של הבתים בכפרים. המחצלת עשויה מסוגי ענפים טעמים והחיבור הוא מהענפים להעצים. כמו ענפי בננות מקופלים די צפוף אבל גשם יכול לחדור. את הכוכבים בקושי גדול יראו. שאלתי בעיקר בכך שהם בכפרים מברכים את הגגות בזה.

תשובה:

שלום רב,

כלומר, אני מבין שהמטרה של המחצלות הללו הן כדי לעשות גג לתושבי הכפרים. אם כך, לכאורה אסור. ראה במשנה ברורה סי' תרכט ס"ק כא שכתב שמחצלאות שנעשו לתקרת הבית פסולים מהתורה משום שלא נעשו לשם צל אלא לשם דירה. אבל אם לא הבנתי את הסיטואציה אנא הסבר שוב ונשמח להשיב בעז"ה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסכך הזה אינו מיועד לבתים רגילים, עניים משתמשים בזה בדרך כלל ומאידך אפשר לראות את זה גם במסעדות מקומיות שעושים בתאילנד. וזו שאלתי האם בגלל קבוצת העניים. למרות דבתאלינד הם הרבה. אבל יחסית לכלל הבתים גם בכפרים זה מעט. האם יחשב כגזירת תקרה