מי שנבצר ממנו לישב בסוכה בלילה ראשון

שאלה:

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

מי שגר בחו"ל בבניין משותף ולא יכול לבנות סוכה, ואמצעיו לא יאפשרו לשהות איפה שיש סוכה (מלון), האם רשאי לבנות סוכה בטבע ולאכול ולישון בה בחוה"מ?
האם ימלא בכך מצוות ישיבה בסוכה. בהתחשב בכך שזה חוה"מ?

בלילה ראשון יהיה קשה מאוד שכן יש ילדים קטנים וצריך לנסוע לאותו מקום של טבע ולבנות בערב החג.

בהנחה שיש רשות הבעלים לשהות ולבנות במקום.

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

הוא יקיים בזה את חובתו שבחול המועד, אבל הבעיה היא שבלילה הראשון אכילה בסוכה היא חובה גמורה, מצות עשה שאי אפשר להבטל ממנה, ואין אפשרות לבחור שלא לאכול לחם וכדומה, חייבים לאכול בסוכה. כמו כן למחרת ביום, יאסר עליו לאכול לחם וגם בבשר וכדומה נהגו להחמיר, ואין מה לדבר שבאופן זה לא יוכל לישון כלל… אסור לישון מחוץ לסוכה אא"כ מזג האויר לא מאפשר. וכיון שהכלל הוא שלקיום מצות עשה אדם חייב להוציא עד חומש ממונו, אם השהייה במלון היא פחות מחמישית מהכסף שעומד לרשותך ואני מניח שכך, יש חובה גמורה ללכת למלון, או לכל מקום אחר, ולקיים את המצוה בחג הראשון.

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד רק שפע!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לתגובתו המהירה. מה אם נכסיו שליליים – כלומר, מתקיים יום-יומית מהלוואות, ונמצא בחובות משמעותיים שלא נראית היציאה מהם בקרוב?