כניסת חג/ שבת בזמן

שאלה:

שלום לרבנים,
בלוח אצלנו היה כתוב שכניסת כיפור ב18:23 אך הספקתי את כל ההכנות רק ב18:35 ולכן ויתרתי על הדלקת הנרות מחשש ספק איסור. רציתי לדעת מתי בדיוק נכנס חג/ שבת האם בזמן השקיעה או שבדיוק בזמן הכתוב בלוח?

תשובה:

שלום וברכה

כניסת החג היא בשקיעה, אלא שיש גם מצוה של תוספת שבת וחג, וביום כיפור לכל הדעות חיוב התוספת הוא מהתורה. כמו כן, השקיעה לחלק מהשיטות משתנה בין היושבים בעמק ליושבים בהר, ולכן יש לחשוש לפחות רבע שעה לפני השקיעה להדליק, ולא להדליק אחרי עשר דק' סמוך לשקיעה. המקרה שתיארת מצער מאוד מאוד, והייתי מציע קבלה נכונה לשנה החדשה, לסיים את כל ההכנות חצי שעה לפני השקיעה! יש לשקול בהתייעצות עם רב באופן יותר מפורט, אם יש לקנוס להדליק עכשיו כל החיים עוד נר, כדין אשה שלא הדליקה נרות שבת אחת.