טבילה למבוגרת שאינה רואה דם

שאלה:

בעניין נדה.
אשתי מעל גיל 50 וכבר לא רואה ווסת, האם צריכה להמשיך לטבול או שפטורה מכאן והלאה? תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך כלל וכלל! אין תאריך כזה שאמורים לטבול בו… אשה טובלת לאחר שראתה דם. לא משנה אם הוא וסת ממש או סתם דימום לא סדיר, יש לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים ולטבול, אבל לא טובלים סתם כך בלי דימום. תסביר אולי יותר טוב את שאלתך ונשמח לסייע.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אסביר יותר ברור, כבר מעל שנה שאשתי (51) לא רואה ווסת, בטח ובטח שלא דימום.
    היא כבר לא הולכת למקווה בטענה שאין סיבה כבר היות ואינה רואה דם כלל.
    רציתי לדעת אם זה המצב ההגיוני שממשיכים איתו, תודה.