דילוג פסוקי דזמרה / צביעת תפילין לשם קדושת תפילין

שאלה:

1. אדם שהגיע באיחור והתחיל עם הציבור ברכו את ה המבורך.
האם בסוף התפילה הוא יכול להשלים מברוך שאמר עד ישתבח עם הברכות?
2. האם היה צריך לומר וידוי בקריאת שמע על המיטה בצאת כיפור לפני חצות?
3. האם חובה לומר לשם קדושת תפילין כאשר צובעים את הרצועות?

תשובה:

שלום וברכה

  1. האיש הזה עשה טעות, אסור לדלג לגמרי פסוקי דזמרה, היה צריך לומר לכל הפחות ברוך שאמר אשרי ישתבח, ואז את השאר יוכל להשלים. מכל מקוטם גם עתה ששגה ולא עשה כך, יוכל להשלים פסוקי דזמרה אבלל לא הברכות – ברוך שאמר וישתבח. ראה בהרחבה במשנה ברורה בסי' נב.
  2. אומרים וידוי גם במוצאי יום כיפור.
  3. בהחלט! יש לומר לשם קדושת תפילין לפני הצביעה.