בנייה בחול המועד על ידי גוי / צפייה במשחק שהוסרט בשבת

שאלה:

שלום לרב
שתי שאלות:
1.האם מותר לבצע עבודות בניית בית בחול המועד? ואם לא האם מותר שגוי יעשה אותם?
2. השאלה מהצד ההלכתי ולא מצד ההשקפתי(שהוא וודאי בעייתי): האם מותר לאדם לראות משחק כדורגל במוצאי שבת- משחק ששוחק בשבת? ואם שלחו לו למייל תקציר- מותר לו להסתכל?
תודה רבה ופתקא טבא

תשובה:

שלום וברכה

אסור לבנות בחול המועד, ואפילו על ידי גוי אסור [אם הוא שכיר האיסור מעיקר הדין כיון שהעבודה מתייחסת ליהודי, ואם הוא קבלן, האיסור הוא משום מראית העין, ראה בענין זה בשו"ע סי' תקמג].

משחק שהוסרט על ידי יהודי, או על ידי גוי לצורך יהודים אסור לצפות בו לעולם, כיון שדבר כזה שקורה רק בשבת ואי אפשר להסריטו במוצאי שבת אסור לעולם, ולא שייך בו ההיתר של "בכדי שיעשה" הקיים בכל מעשה שבת אחר.