ביקורי קרובים בחול המועד בשנת אבל

שאלה:

צהרים טובים .
האם מותר לאבל שאמו נפטרה בה' תשרי – הינו אבל תוך 30 לפטירת אימו להזמין אורחים לביתו לסעודת חג סוכות ולחול המועד ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין שהאבל הזה אינו בתוך אבלות שלושים אלא בתוך אבלות שנה. כיון שיום הכיפורים ביטל את השבעה, וחג הסוכות מבטל את השלושים. אמנם גם אבל בתוך שנה אסור בסעודת מרעים, אלא שאם מדובר במשפחה קרובה, כמו בנים נשואים וכדומה – מותר. אבל ביקורי שאר קרובים וידידים אסורים בחול המועד כמו בשאר ימות השנה, אפילו ללא סעודה אלא רק במיני מתיקה כמו שרגילים, אלא אם כן אלו אנשים שאתם רגילים לבקר אצלם תמיד בחג וכאשר נמנעים מכך זה כמו אבלות בפרהסיה [ט”ז סי’ שפה סעי’ ה, ובנין עולם יו” סי’ סב בדעתו].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מוזר כתוב בפירוש שזה על שאר קרובים אבל על אביו ואימו המועד לא מבטל את ה30 וצריך לספור 30 יום גם אצלינו הפטירה הייתה בג' תישרי והמועד לא ביטל את ה30

  2. אינני מכיר חילוק כמו שהזכרת, החילוק הנכון בענין זה הוא לגבי תספורת, שבזה לגבי אבלות על אב ואם הזמן אינו שלושים אלא עד שיגער בו, ולכן זה לא מתבטל מחמת הרגל, אבל שאר מנהגי האבלות מה שכן קשור דוקא לשלושים בטל כמו בשאר קרובים.