סוכה שיש בה פחד בלילה מגנבים

שאלה:

שלום כב' הרב

אנו גרים בבנין קומות בשכונה ותיקה והסוכה שלנו בנויה בכניסה בחצר של הבנין.
לצערנו בשנים האחרונות התרבו הסודנים והאריתראיים בשכונה ואני קצת חושש לישן בסוכה.
מה ניתן לעשות ? האם זה נחשב מצטער ?
והאם הסוכה פסולה מצד שלא ראויה לתשבו כעין תדורו ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה, ההיתר של מצטער מגנבים וכדומה הוא רק כאשר אירע הדבר במקרה אחר עשיית הסוכה, אבל אין לעשותה לכתחילה במקום כזה, ולכן, יש למצוא כל דרך איך ניתן לישון בסוכה, אולי אצל ידיד שיש לו סוכה בטוחה יותר או קרוב משפחה וכדומה, או שתזמין חבר לישון איתך. ובכל מקרה נראה שיוצאים ידי חובה בסוכה זו במשך היום, כיון שמן הסתם אין כאן סכנה אמיתית, אני לא מאמין שיש להם מה לחפש בסוכה שלך… ואני מניח שהרבה אנשים אינם חוששים, רק אתה קצת חושש, ולכן הסוכה כשרה.

כמו כן חשוב לציין, אם על ידי שתעשה סוכת עץ טובה עם דלת ננעלת לא יהיה פחד, ואני מניח שזה כך, חובה לעשות סוכה כזו. אדם לא יכול לעשות סוכת בד ולומר שהוא חושש לישון שם. עשה מאמץ לקיים את המצוה כמצותה ותראה ברכה רבה בכל מעשיך.