לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יום כיפור

שאלה:

בס"ד
שלום רב
כמה שאלות בנושא יום הכיפורים.
1. את הכפרות (פדיון ) על כסף יש לעשות אחרי שחרית לפני שאוכלים ארוחת בוקר ?
2. לפני כניסת הצום מה חייבים לאכול ? איזו סעודה ?
חובה סעודת לחם ובשר ?
3. במוצאי הצום אחרי ערבית , בהבדלה יש לומר את הפסוקים "הנה א – ל ישועתי …" כמו במוצאי שבת קודש ?
4. מברכים גפן, מאורי האש על נר נשמה שהודלק בערב היום הקדוש ? רק עליו ? אין צורך באבוקה ?
5. הסעודת שאחרי ההבדלה על היין צריכה להיות סעודת פת ובשר ?
6. בראש השנה אני יודעת שוודאי חובה לשמוע תקיעת שופר. ביום הכיפורים חובה גם ?
7. בחורה שאינה נשואה , חייבת בכל 5 התפילות (רק תפילות 18) ללא שאר המזמורים והתוספות ?
8. במהלך הצום , בשחרית יש ליטול ידיים כרגיל? ולפני כל תפילה גם ? מותר לשטוף ידיים בסבון נוזלי לפני כל תפילה ואחרי ביקור בבית הכסא ?

תודה רבה !
גמר חתימה טובה !

תשובה:

שלום וברכה

  1. כן. ואם עושים אחרי ארוחת בוקר גם טוב. אלו שעושים בתרנגולים עיקר התיקון אחרי חצות הלילה לפני עלות השחר.
  2. נהגו לאכול בשרי בסעודה מפסקת משום שהוא קצת יום טוב וזה גם מחזק את הגוף, אבל לא צריך בשר בקר. יין אין צורך.
  3. לא אומרים את הפסוקים.
  4. אין חיוב אבוקה, אבל אפשר לחבר לו גפרור ולברך על שניהם יחד.
  5. לא חייב, אבל יש מצוה בסעודה זו.
  6. לא.
  7. ביום כיפור לא מפסידים תפילות.
  8. חלילה ליטול רגיל, נוטלים רק על האצבעות, ואין להשתמש בסבון כלל.

גמר חתימה טובה