להצהיר שתי עבודות בטופס 101

שאלה:

בס"ד בר"ה

שלום וברכה

האם אדם שעובד בשני עבודות שונות מותר לו בטופס 101 שהוא ממלא לסמן שהוא עובד רק בעבודה אחת וזאת בשביל לא להכנס לפרוצדורה של תיאום מס? למותר לציין שסכום העבודות הינו די קטן אחת בסך כ1500 והשני כ2600.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מטרת ההצהרה על שתי העבודות בטופס אחד כדי לחסוך בטרחה ואין רווח ממון, לא נחשב לשקר – ומותר. אם יש רווח ממוני, ולכן משנה מן האמת, נחשב לשקר.

בהצלחה וגמח"ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד בר"ה

    תודה לרב על התשובה
    אך שאלה נוספת מתוך זה איך יכול להיות שאני מסמן משהו שהוא לא נכון והוא עדיין אל בגדר שקר???

    תודה רבה

  2. איסור שקר נאמר שיש לו רווח ממוני או רווח אחר. אבל אם אין שום תועלת בשינוי וההצהרה היא אמת, ורק לנוחות מצהיר בצורה אחרת אין איסור.